Josh McDowell / Sean McDowell

 

Som ung man såg Josh sig själv som agnostiker. Han trodde verkligen att kristendomen var värdelös. Hur som helst, när han antog utmaningen att intellektuellt undersöka kristendomens påståenden, upptäckte Josh övertygande och överväldigande bevis för tillförlitligheten i den kristna tron. När han började tro på Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare, förändrades Joshs liv dramatiskt då han upplevde kraften i Guds kärlek.

Efter hans omvändelse ändrades hans planer. Iställ­et för att studera juridik började han berätta sanningen om Jesus Kristus för en tvivlande värld. Han anslöt sig till medarbetarna av ”Campus Crusade for Christ” (tidigare i Sverige ”Sverige för Kristus”, idag ”Agape Sverige”). Hans böcker och före­­drag är till värdefull hjälp för unga och äldre, troende och icke-troende, genom att han på ett övertyg­ande sätt framställer trons tillförlitlighet. Hans mest omtyckta böcker, som den ovannämda boken tillhör, säljs över hela världen. Han och hans fru Dottie har fyra barn och tre barnbarn.

Hans son Sean är högskolelärare och medarbetare till flera av hans böcker. Han är gift med Stephanie och de har två barn, Scottie och Shauna.

 

 

 

 

 

Böcker av Josh McDowell

Är uppståndelsen sann? (Timoteus-Förlag)
Den intoleranta toleransen (Timoteus-Förlag)
Mer än en snickare (Gospelmedia)

Länkar

josh.org
facebook.com/jmministry

Comments

comments